Bemesten

Voor een vruchtbare voedingsbodem

Om te kunnen groeien heeft het gras voeding nodig. De voedingsstoffen voor gras bestaan uit stikstof, fosfaat, kalium en sporenelementen zoals magnesium. Op arme zandgronden kan het geen kwaad om fijne compost door de grond te werken. Dit zorgt ervoor dat er natuurlijke voeding in het gazon aanwezig is en bovendien houdt het vocht langer vast. De overige voeding dien je regelmatig toe in de vorm van gazonbemesting.

Drie keer per jaar bemesten zorgt voor een voller, groener gazon dat beter tegen weersomstandigheden, mos en onkruid kan. De eerste bemesting in de lente voor een goede groei, de tweede keer in de zomer zodat het gazon mooi groen blijft en de derde keer in het najaar om de tuin winterklaar te maken. Kunstmest is goedkoper dan organische bemesting, maar er kleven ook nadelen aan. Kunstmest is geen natuurproduct, de werking is korter en het zorgt makkelijker voor verbranding.

Voor de bemesting is het verstandig om het gazon eerst te bekalken. Kalk en mest werken niet goed samen, dus het beste is om kalk te strooien ruim voor het mestseizoen begint. Het gazon kan het hele jaar door met uitzondering van de winter bemest worden. Bemest bij voorkeur op een bewolkte dag in het begin van de avond en besproei het gazon goed. Gebruik indien mogelijk een strooiwagen en bemest in twee richtingen: in de lengte en in de breedte. Voorkom ophoping van de korrels, dat werkt verbranding in de hand. Na het uitstrooien goed bewateren, maar zorg dat de korrels niet wegspoelen. Betreed het gras niet in de eerste 24 uur na de bemesting.

Let op: bemest nooit in de volle zon. Dat leidt onherroepelijk tot verbranding en lelijke gele plekken. Net voor een regenperiode is ideaal.

ECOstyle Gazon-AZ 3,5 kg

ECOstyle

ECOstyle Gazon-AZ is een 100% organische meststof. Het is een bemesting speciaal ontwikkeld voor een gazon. Verrijkt met de RhizaMax®-wortelactivator. Inhoud: 3,5 kg voor 35m².

Lees meer

ECOstyle Gazon-AZ 5 kg

ECOstyle

ECOstyle Gazon-AZ is een 100% organische meststof. Het is een bemesting speciaal ontwikkeld voor een gazon. Verrijkt met de RhizaMax®-wortelactivator. Inhoud: 5 kg voor 50m².

Lees meer

ECOstyle Gazon-AZ 10 kg

ECOstyle

ECOstyle Gazon-AZ is een 100% organische meststof. Het is een bemesting speciaal ontwikkeld voor een gazon. Verrijkt met de RhizaMax®-wortelactivator. Inhoud: 10 kg voor 100 m².

Lees meer

ECOstyle Gazon-AZ 20 kg

ECOstyle

ECOstyle Gazon-AZ is een 100% organische meststof. Het is een bemesting speciaal ontwikkeld voor een gazon. Verrijkt met de RhizaMax®-wortelactivator. Inhoud: 20 kg voor 200 m².

Lees meer