Bijzaaien

Ook wie bijzaait, zal oogsten

Kalen plekken in je gazon? Onkruid, klaver of mos verwijderd? Zaai dan gerust een keer bij. Het beste moment  is in het voorjaar of in het vroege najaar. Let erop dat de groeiomstandigheden goed zijn. Graszaad heeft een minimale temperatuur van tien graden Celsius nodig om te kunnen ontkiemen. Ook moet het nat genoeg zijn. Graszaad ontkiemt pas als het vochtig wordt. Twee weken na de kiem schiet het graszaad wortel. Pas dan ligt het vast in het gazon.

Reken uit hoeveel graszaad je nodig hebt om bij te zaaien. Zaai het graszaad in twee richtingen: in de lengte en in de breedte. Dan is de kans groter dat het zaad mooi egaal verdeeld wordt.  Werk het graszaad daarna zachtjes de grond in. Pas als het gras zichtbaar gaat groeien, mag je gaan sproeien. Houd het jonge gras goed nat. Maai pas weer het gazon als het ontkiemde gras een lengte van zo'n tien centimeter heeft bereikt.
 

Graszaad Extra 1 kg

ECOstyle

ECOstyle Graszaad-Extra is speciaal ontwikkeld voor het doorzaaien van kale plekken in het gazon na bijvoorbeeld het verticuteren. Inhoud: 1 kg voor 40-60 m².
 

Lees meer

Graszaad Extra 2 kg

ECOstyle

ECOstyle Graszaad-Extra is speciaal ontwikkeldvoor het doorzaaien van kale plekken in het gazon na bijvoorbeeld het verticuteren. Inhoud: 2 kg voor 80-120 m².
 

Lees meer

Voor groener gras dan bij de buren