Gele plekken in het gazon

Overal... gele plekken van jou

Geel gras in het gazon? Erg vervelend, maar het komt vaak voor. Ga eerst op zoek naar de oorzaak van gele plekken, want voor elke oorzaak is een andere oplossing. Te kort gemaaid gras kan een oorzaak zijn. De bemesting kan ook een probleem vormen. Te veel mest is niet goed, te weinig evenmin. Bij onvoldoende besproeiing kan de meststof voor verbranding zorgen. Te veel of te weinig sproeien is niet goed. Heb je een hond? Dan kunnen er gele plasplekken ontstaan.

Voorkomen is beter dan genezen. Wat kun je preventief tegen gele plekken doen:
- Besproeien
- Bemesten
- Insecten bestrijden
- Schimmels bestrijden

Als het gazon toch is aangetast dan moet je aan de bak. Herstel de gele plekken in het gazon. Pas zonodig de besproeiing of bemesting aan. Als de wortels zijn aangetast, moet je het afstervende gras verwijderen. Zaai kale plekken opnieuw in en voorkom dat onkruid en mos een kans krijgen. Als de aangetast plek erg groot is dan kun je nieuwe graszoden leggen.

ECOstyle Gazon-AZ 3,5 kg

ECOstyle

Een 100% organische meststof speciaal ontwikkeld voor een gazon. Verrijkt met wortelactivator. Inhoud: 3,5 kg voor 35m².

Lees meer

ECOstyle Gazon-AZ 10 kg

ECOstyle

Een 100% organische meststof speciaal ontwikkeld voor een gazon. Verrijkt met wortelactivator. Inhoud: 10 kg voor 100 m².

Lees meer

Premium Zwenksproeier

Gardena

Stevige en duurzame, traploos instelbare zwenksproeier voor oppervlakken tot maximaal 250 m².

Lees meer

Comfort Turbinesproeier

Gardena

Fluisterstille turbinesproeier voor gelijkmatige sectorbesproeiing voor oppervlakken tot maximaal 450 m².

Lees meer

Voor groener gras dan bij de buren