Herfstgazon

Help je gras de winter door

In de zomer heeft het gazon veel te verduren gehad. Hete dagen, droogte, misschien heeft er wel een zwembad gestaan voor de kinderen. Het gazon kan in de herfst wel wat extra aandacht gebruiken. Gazononderhoud in het najaar is ook nodig als voorbereiding op de winter. Herfstbemesting zorgt ervoor dat het gras beter bestand is tegen winterse omstandigheden. In het voorjaar ligt je gazon er dan nog keurig bij.

Maai in oktober voor de laatste keer het gras. Stel de messen van de grasmaaier wat hoger af op een lengte van minimaal 5 centimeter. Langer gras is sterker en vangt het weinige zonlicht beter op.

Zorg dat het gazon in de herfst open blijft. Haal afgevallen bladeren weg zodat licht en lucht het gras kunnen bereiken. Verwijder de bladeren met een bladhark of een bladblazer. Na de zomer blijft een viltlaag over op het gazon. Door de viltlaag te verwijderen haal je ook onkruid en mos weg. Vul kale plekken op, want een dichte grasmat is beter bestand tegen de winter. Na de herfstbehandeling kan jouw gazon weer tegen een stootje.

Bladhark Fiskars

Kooijmans

Bladhark Fiskars voorzien met steel gemaakt van hoogwaardig fiberglas. De lengte van de steel is 150 cm.

Lees meer

Verticuteermachine EVC 1000

Gardena

Intensieve verzorging voor uw gazon - krachtig en met langdurig effect

Lees meer

ECOstyle Gazon-AZ 10 kg

ECOstyle

Een 100% organische meststof voor een gazon, verrijkt met wortelactivator. Inhoud: 10 kg voor 100 m².

Lees meer

Graszaad Extra 500 gr

ECOstyle

Graszaadmengsel voor het herstel van schaduw-, speel- en siergazons. Inhoud: 50 gr voor 20-40 m².

Lees meer
Voor groener gras dan bij de buren