Lentegazon

Spring is in the air

Na de winter ziet het gazon er wat futloos uit. Vanaf maart stijgen de temperaturen. Steek bij het eerste lentezonnetje de handen uit de mouwen om het gazon weer tot leven te brengen. Dit is de tijd om te verticuteren, gras bij te zaaien en te bemesten. Na de koude maanden is het heerlijk om weer in de tuin aan de slag te gaan.

In de lente leg je de basis voor een mooi, gezond en groen gazon waar je de rest van het jaar plezier van hebt. Door het gras te verticuteren verwijder je de viltlaag die in het gazon is gekomen. Deze viltlaag bestaat uit mossen en dode grassen, die het gazon verstikken. Verticuteren zorgt voor lucht en licht bij de ondergrond. Het nieuwe gras kan zo tot ontwikkeling komen.

Na het verticuteren is het gazon hier en daar wat kaal geworden. Het gras herstelt zich snel, maar het kan geen kwaad om wat bij te zaaien. Probeer kale plekken dicht te werken zodat onkruid geen kans krijgt. Maai het gras regelmatig om een dicht gazon te krijgen. Slijp indien nodig de messen van de grasmaaier.

Zeker na een koude winter heeft het voorjaarsgazon voeding nodig om te kunnen groeien. In de intensieve groeiperiode is het van belang om te sproeien bij langdurige droogte. Sproei bij voorkeur één keer wat langer in plaats van vaker kort.

Elektrische grasmaaier PowerMax™ 1200/32

Gardena

Wendbaar en betrouwbaar - voor het onderhouden van kleinere gazons.

Lees meer

Verticuteermachine EVC 1000

Gardena

Intensieve verzorging voor uw gazon - krachtig en met langdurig effect

Lees meer

ECOstyle Gazon-AZ 10 kg

ECOstyle

Een 100% organische meststof voor een gazon, verrijkt met wortelactivator. Inhoud: 10 kg voor 100 m².

Lees meer

ECOstyle AZ-kalk

ECOstyle

Milde gazonkalk om de zuurgraad in het gazon of tuin te verbeteren. Inhoud: 10 kg voor 100 m².

Lees meer

Voor groener gras dan bij de buren