Mollen in je gazon

Maken hun naam meer dan waar

Molshopen in je gazon. Het is om gek van te worden. Na veel bloed, zweet en tranen heb je eindelijk een keurige grasmat en dan tovert zo'n levende graafmachine de boel in no-time om tot een soort maanlandschap.

Mollen kunnen veel schade veroorzaken. Onderneem direct actie zodra er molshopen opduiken in jouw tuin. Je kunt mollen verjagen of bestrijden. Mijn ervaring is dat een mollenverdrijver het beste werkt als verjager. Mollen hebben een hekel aan het geluid en blijven uit de buurt.

Een vangkooi is de enige diervriendelijke manier om mollen te bestrijden die toch jouw tuin gevonden hebben. Plaats een kleine kooi of koker in de gang van de mol. Zodra de mol hierin loopt, slaat de terugweg dicht en heb je het beestje gevangen. Controleer de vangkooi regelmatig om een langzame (honger)dood van de arme mol te voorkomen. Een gevangen mol kun je elders weer uitzetten.

Verspreid de achtergebleven molshopen en vul de door de mol gegraven gangen op met tuinaarde. Kale plekken kun je bijzaaien.

Voorkomen is beter dan genezen. Als je mollen uit het gazon wil houden dan kun je bij de aanleg mollengaas in de grond te leggen. Mollen kunnen dan niet naar boven komen. Granulaat helpt ook om mollen uit de buurt te houden, maar het werkt hooguit enkele maanden.

Solar mollenverjager

Nature

Ultrasone mollenverjager op zonne-energie (400 Hz) voor het diervriendelijk verjagen van mollen.

Lees meer

Mollengaas 30x2 m

Nature

Anti-mollengaas van 30x2 meter met een dichtheid van 120 g/m² houdt woelratten en mollen weg.

Lees meer

Mollen-vrij granulaat 600 gram

BSI

Verdrijft en voorkomt mollen in de tuin gedurende meerdere maanden. Inhoud: 600 g voor 100 m².

Lees meer
Voor groener gras dan bij de buren