Onkruid en klaver in je gazon

Vergaat niet zomaar

Onkruid wijst op verstoorde groeiomstandigheden. In het gazon kunnen zich dan ongewenste gewassen vestigen zoals paardenbloemen, madeliefjes, melkdistels en wegbree. Onkruid kan het beste behandeld worden door die groeiomstandigheden aan te pakken. Je houdt je gazon gezond door regelmatig te maaien en de tuin een paar keer per jaar te bemesten. Ook een goede beluchting is van belang. Maai niet te kort en zorg dat je een dichte grasmat hebt, dan heeft onkruid weinig kans.

Onkruid in je gazon verwijder je met de hand of met een speciale onkruidsteker. Deze haalt het onkruid met wortel en al weg zonder dat je hoeft te bukken. Je kunt ook een speciaal bestrijdsmiddel gebruiken. Dit bestrijdt het onkruid en laat het gras met rust. Gebruik een goede drukspuit met beschermkap en bescherm ook jezelf. Let op dat je bij het spuiten de omringende beplanting niet raakt, want die planten zijn evenmin bestand tegen het spuitmiddel. Zaai na de behandeling bij op plaatsen waar onkruid heeft gestaan, waardoor nieuw gras zich kan vormen.

Last van klaver in je gazon? Daar kom je niet zomaar van af. Klaver is namelijk een hardnekkig onkruid. Het is sterk en is goed bestand tegen moeilijke omstandigheden. Klaver vermeerdert zich snel, dus het is zaak om uit je gazon het te verwijderen. Dat doe je door met een (blad)hark of een verticuteermachine de wortels vrij te leggen. Vervolgens trek je de klaver er met wortel en al uit. Herhaal de behandeling als de klaver na een paar regenbuien opnieuw de kop opsteekt.

Klaver wijst op een stikstoftekort. Kies dus voor een bemesting met een hoger stikstofgehalte (N).

Mos & Onkruid Weg! voor gazon

Pokon

Pakket met zowel een gazonvoeding met onkruidbestrijder als een gazonvoeding met mosbestrijder.

Lees meer

Primstar Onkruidbestrijding

Luxan

Een breedwerkend onkruidbestrijdingsmiddel tegen diverse gazononkruiden.

Lees meer

Onkruidmes

Burgon en Ball

Onkruidmes met scherpe tanden om het onkruid uit uw gazon te verwijderen.

Lees meer

Voegenkrabber combisystem

Gardena

Voegenkrabber voor het verwijderen van mos en onkruid

Lees meer

Voor groener gras dan bij de buren