Gazon sproeien

Meer dan pappen en nathouden

Een gazon heeft water nodig om een goed wortelsysteem te ontwikkelen. In het natte Nederland is dat normaal gesproken geen punt. Feit is wel dat in lange periodes van droogte gras kan uitdrogen en afsterven. Dan is het van belang om regelmatig te sproeien.

Bij droogte wordt het gras doffer en verandert van kleur. Geef een gazon bij temperaturen boven de 20 graden twee tot drie keer per week water. Hoe warmer het wordt, des te vaker is beregening nodig. Sproei bij voorkeur een langere periode aangesloten in plaats van een paar keer kort. Liever éénmaal twee uur sproeien, dan vier keer een half uurtje.

Sproei nooit overdag als de zon fel schijnt. De waterdruppels branden anders op het gras in met onherstelbare schade als gevolg. Sproei pas na 6 uur of 7 uur ‘s avonds als het een beetje waait.

Een nieuw aangelegd gazon dient de eerste twee weken dagelijks en minder hard te worden besproeid. Bij extreme droogte is het nodig om het jonge gras zowel 's ochtends, 's middag als 's avonds te beregenen.
 

Classic Cirkelsproeier Samba

Gardena

Praktische sproeier voor kleine tot middelgrote oppervlakken tot maximaal 250 m².

Lees meer

Premium Zwenksproeier 250

Gardena

Stevige en duurzame, traploos instelbare zwenksproeier voor oppervlakken tot maximaal 250 m².

Lees meer

Comfort Turbinesproeier

Gardena

Fluisterstille turbinesproeier voor gelijkmatige sectorbesproeiing voor oppervlakken tot maximaal 450 m².

Lees meer

Tuinslang 20 meter

Gardena

Drukbestendige tuinslang (13 mm) met diverse aansluitarmaturen. Lengte: 20 meter.

Lees meer
Voor groener gras dan bij de buren